Altijd gastvrij...

Loes Luca schittert in Mi Vida

23dec20:0023:00Loes Luca schittert in Mi Vida

Omschrijving

Woensdag 23 december vertoont Cinemaclub Dongen de film “Mi Vida” in het theater De Volckaert.

Na een leven lang zorgen probeert Lou (Loes Luca) zich los te maken van wat anderen van haar verwachten. Ze trekt haar stoute schoenen aan en vertrekt naar Cádiz in Spanje voor een taalcursus maar ook met de gedachte het thuisfront een langere tijd achter zich te laten.

Maar zo makkelijk is het allemaal niet. Lou is eigenlijk best wel een tikkie eenzaam in Cádiz. In de taalcursus die de dekmantel was voor haar reis, wordt de onlangs gepensioneerde kapster omringd door tieners en twintigers met wie ze niks gemeen heeft. En bij haar rumoerige gastgezin in de buitenwijken van de stad voelt ze zich ook niet direct thuis. Daarbij komt dat haar volwassen kinderen aan haar beginnen te trekken. Zo loopt het even niet zo lekker met het huwelijk van zoon Ronny, en dochter Barbara, hoogzwanger van de tweede, had gehoopt op wat extra uurtjes oppasoma.

Mi Vida is een ongecompliceerde en niet voorspelbare film. Als Lou het hof wordt gemaakt door een sympathieke Spanjaard, wijst zij hem af. Ook zien we hoe Lou haar borsten onderzoekt op knobbeltjes, nuchter realisme dat je zelden ziet in Nederlandse films. Daarnaast draait Mi Vida om de groeiende vriendschap tussen Lou en haar Spaanse lerares Andrea (een mooie rol van Elvira Mínguez). Beiden staan voor de keuze hun verlangens en dromen uit te laten komen of niet.
Regisseur Norbert ter Hall werkte eerder met Luca bij de tv-serie Het schaep met de vijf pooten en liet Mi Vida speciaal voor haar schrijven. Het levert een ‘coming of old age’-film op die op alle fronten overtuigt.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs  € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00. Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Let op: reserveren via de website is verplicht.

Lees meer

Tijd

(Woensdag) 20:00 - 23:00

Locatie

Theater Dongepark

Dongepark 1, 5102 DB Dongen

Georganiseerd door